Percelen inmeten

Wat doen wij?

Wij brengen voor u al uw percelen nauwkeurig in kaart en leggen evenwijdig aan iedere perceelgrens een AB-lijn of curve. Deze lijn wordt altijd op de perceelgrens neergelegd, zodat u met ieder werktuig de offset vanuit de perceelgrens kunt beredeneren. Op deze manier heeft u een minimum aan lijnen op uw perceel en heeft u ook meteen alle oppervlaktes duidelijk in beeld.
Dit alles doen wij met een volledig uitgeruste landbouwquad, waaraan wij meerdere merken GPS systemen kunnen koppelen. Ieder systeem is zo opgebouwd dat er tijdens het meten altijd een waterpas correctie gedaan wordt, zodat de punten altijd goed liggen.
Wanneer alle percelen zijn ingemeten maken we samen met u een back-up van de huidige gegevens en voegen we daar de nieuwe gegevens aan toe. Eventueel overbodige data kunnen we indien wenselijk verwijderen zodat uw GPS systeem weer is opgeschoond. Tevens krijgt u van ons een USB-stick met daarop een backup van alle gegevens. Deze backup wordt tevens opgeslagen op onze server.

Twee vliegen in één klap!
Precisielandbouw heeft de laatste jaren een enorme sprint genomen. Op bijna ieder landbouwbedrijf zijn GPS systemen tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Door het in kaart brengen van de percelen zijn deze gegevens niet alleen relevant voor u, maar ook voor de overheid. Het oppervlak en de locatie bepalen de (on)mogelijkheden op een perceel en de hoogte van subsidies. In overleg met RVO is het rechtsgeldig om de gegenereerde oppervlakte gegevens te gebruiken voor de gecombineerde opgave. Dit heeft voor u als voordeel dat u altijd met dezelfde oppervlakte maten werkt.

Converteren van perceelscontouren en lijnen.
Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat er samenwerkingen ontstaan of dat er zelfrijdende machines worden aangeschaft met een ander GPS-systeem. Hoe kun je dan toch met dezelfde lijnen blijven werken?.. We zijn inmiddels goed op de hoogte van (on)mogelijkheden betreffende het uitwisselen van lijnen tussen verschillende merken GPS-systemen. Komt u dit in de dagelijkse praktijk ook tegen? Informeer dan naar de mogelijkheden.
 N98om1511097253.jpg
 2E5IP1511097416.jpg

Wat kunt u voorbereiden?
Als gebruiker van het GPS systeem is het belangrijk goed na te denken over de naamgeving van de percelen en de lijnen. Het moet voor iedere gebruiker toegankelijk en begrijpbaar zijn. Om deze informatie zo goed mogelijk aan ons over te brengen is het van belang duidelijke plattegronden / kaarten te hebben met daarop de desbetreffende informatie. Op deze manier kunnen wij efficient werken en hebben we uw aandacht tijdens onze werkzaamheden zo min mogelijk nodig.

"Plug en play".
Er kunnen momenteel vijf verschillende merken GPS systemen gekoppeld worden aan onze quad. Dit zijn de merken Agleader, John Deere, SBG, Trimble en Topcon. Ieder systeem is op systeem specifieke wijze opgebouwd en we maken gebruik van vaste voertuigprofielen. Het is dus een kwestie van "plug en play".
Staat uw systeem er niet bij, neem dan contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.