Grond bemonsteren

Een gezonde bodem is de basis van een gezond en productief gewas. Ieder gewas heeft een andere nutrienten behoefte en daarom is het belangrijk om als agrarisch ondernemer de samenstelling van uw bodem in kaart te hebben. Zo weet u of bemesting nodig is en in welke verhouding deze moet worden toegediend. Ook de afslipbaarheid en korrelgrootte (structuur) zijn van groot belang. Alle factoren samen bepalen het juiste advies voor uw bodem en gewas.

Grond bemonsteren door Perceleninkaart.nl

Wanneer u ervoor kiest uw percelen door Perceleninkaart.nl te laten bemonsteren, kiest u voor kwaliteit!

Door middel van een speciaal uitgerust voertuig bemonsteren wij volledig mechanisch. Dit betekend dat er bij iedere steek dezelfde hoeveelheid grond bemonsterd wordt. Dit wordt mogelijk gemaakt door slimme software en sensortechniek op het bemonsteringsapparaat. Verschillende programma's zorgen voor een constante steekdiepte op allerlei soorten bodemtypes. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een guts en niet van een boor, hetgeen u verzekerd van een compleet homogeen gestoken monster. 

Door gebruik te maken van een RTK GPS signaal, leggen we de bemonsterde punten met de hoogste precisie vast. Dit zorgt ervoor, in geval van punt bemonstering, dat de straal zo klein mogelijk gehouden kan worden wat weer de accuraatheid van het monster ten goede komt. U bemonsterd dus werkelijk die punten waar het om gaat.
Perceleninkaart.nl 2xaD61508415887.jpg
Grond bemonsteren CwhAy1511427506.jpg